Woensdag 3 februari 2016

1794 keer gelezen1 x gereageerd

‘Amazon wil honderden fysieke winkels openen’

‘Amazon wil honderden fysieke winkels openen’

Precies drie maanden geleden opende Amazon zijn eerste permanente en openbare fysieke winkel, in thuisbasis Seattle. The Wall Street Journal schrijft dat het bedrijf enorm wil opschalen offline; Amazon zou drie- tot vierhonderd boekwinkels willen openen.

De Amerikaanse zakenkrant baseert zich op uitspraken van Sandeep Mathrani, topman van winkelcentrumexploitant General Growth Properties. ‘Amazon is bezig fysieke boekwinkels te openen. Ik heb begrepen dat ze er in totaal driehonderd tot vierhonderd willen openen’, vertelde hij aan analisten.

Locaties selecteren
Amazon weigert commentaar op de uitspraken van Mathrani, die mogelijk is geïnformeerd door vastgoedmanagers van het e-commerce bedrijf zelf. Volgens The Wall Street Journal kost het Amazon hoe dan ook ‘jaren’ om honderden locaties te selecteren, huurcontracten af te sluiten en personeel te werven.

Amazon offline
Behalve goed beoordeelde boeken doorbladeren en kopen kunnen bezoekers van Amazon’s eerste fysieke winkel in Seattle de eigen mobiele apparaten van het bedrijf testen. Eerder opende Amazon uitgiftepunten op de vloer van drie Amerikaanse universiteiten. Ook sleet het bedrijf met meer dan 100 miljard dollar jaaromzet onder andere al producten in Kindle-automaten op luchthavens en een onbemand afhaalmagazijn op Manhattan.

Lees ook:

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Cross-channel (Multichannel)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
‘Amazon wil honderden fysieke winkels openen’
  1. Arjan - redactie Twinkle op donderdag 4 februari, 2016 om 09:55

    De uitspraken van Sandeep Mathrani (General Growth Properties) ‘waren niet bedoeld om de plannen van Amazon te vertegenwoordigen’, laat de retailvastgoedeigenaar weten in een verklaring (pdf).


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.