Twinkle | Digital Commerce

‘Zuidoost Noord-Brabant beste plek voor e-commerce logistiek’

2017-05-27
180101
  • 0:56

Zuidoost Noord-Brabant prijkt bovenaan de eerste ‘Ranking E-commerce Locaties’, een lijst met de beste plekken voor e-commerce magazijnen in Nederland van Jones Lang LaSalle. Zuid-Limburg en Groot-Amsterdam completeren de top 3.

Vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) maakt al langer een Ranking Logistieke Locaties voor Nederland. Voor het is eerst is nu een aparte lijst voor e-commerce gepubliceerd. De top 5 van beide lijsten vindt u hieronder:

Randstad
Te zien is dat de regio’s Amsterdam en Rotterdam wel in de e-commerce top 5, maar niet in de algemene top 5 staan. Die laatste wordt geheel gedomineerd door de provincies Noord-Brabant en Limburg. De aanwezigheid van expressdiensten en arbeidspotentieel is bij e-commerce logistiek van groter belang dan bij een traditionele logistieke operatie, motiveert JLL.

Van oudsher
In totaal zijn veertig regio’s vergeleken. JLL’s hoofdonderzoeker Sven Bertens concludeert dat het logistieke landschap verandert als gevolg van de groei van online winkelen, maar dat ‘de van oudsher belangrijke logistieke locaties in grote mate ook de e-commerce operaties blijven aantrekken’.