Twinkle | Digital Commerce

Vogue maakt zijn Instagram-account shoppable

2017-05-27
180101
  • 0:51

Vogue heeft zijn instagram-account shoppable gemaakt. Fans kunnen de favoriete producten van het modemagazine direct vanuit Instagram aanschaffen.

Voor deze optie is Vogue een samenwerking aangegaan met LiketoKnow.it, een platform dat in contact staat met de Instagram-account van Vogue en is opgericht door het Amerikaanse affiliateverkoopplatform voor uitgeverijen RewardStyle.

Hearten
Consumenten dienen zich voor de koopoptie eerst aan te melden bij LiketoKnow.it. Dit kan met hun eigen Instagram-account, schrijft The Drum. Daarna kunnen zij de musthaves op Vogue’s paginahearten’ om een link gemaild te krijgen naar de site waar het betreffende product online te koop is.

Kopen via social media
De koopoptie is een nieuwe manier voor uitgeverijen om extra inkomsten te genereren. Voor elk artikel dat via Vogue’s Instagram-account wordt gekocht ontvangt het magazine commissie. Social media is niet alleen meer een marketingmiddel, maar ook een verkoopplatform geworden. Onder andere Twitter zet zich met Twitter Commerce in voor retailers en andere bedrijven om producten via de dienst te verkopen.