Twinkle | Digital Commerce

Ebay Enterprise maakt verzenden vanuit filialen mogelijk voor klanten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Ebay Enterprise, dienstverlener voor veel grote Amerikaanse webwinkeliers, stelt zich nu ook open voor middelgrote retailpartijen uit de Verenigde Staten. De businesstak van eBay biedt nieuwe en bestaande klanten een nieuwe ship from store-optie.

Op de klantenlijst van eBay Enterprise (voorheen GSI Commerce) staan meer dan duizend retailers en merken, waaronder Levi’s, Toys ‘R' Us, de NFL, RadioShack en Ralph Lauren. Voor deze grote partijen levert eBay Enterprise (e-)commerce technologie, marketingoplossingen en operationele omnichannel-diensten. De ship from store-mogelijkheid werd gisteren aan de lijst met oplossingen toegevoegd. Iets kleinere spelers dan genoemde partijen zijn nu ook welkom om zich aan te sluiten bij de dienstverlener.

Producten ook online
Het verzenden van producten uit de eigen fysieke filialen moet het voor multichannel retailers mogelijk maken om de aparte artikelen uit de winkels ook online te verkopen. ‘Consumenten verwachten dat alle producten uit de winkels ook online te koop zijn’, zegt eBay Enterprise volgens Ecommercebytes. ‘Door de items ook aan het webassortiment toe te voegen, kan de retailer zijn huidige winstmarges gemakkelijker behouden in een concurrerend multichannel landschap.’ De producten worden vanuit de dichtstbijzijnde vestiging verstuurd naar de klant.

EBay Enterprise wil het voor zijn retailers ook gemakkelijker gaan maken om in-store pickup aan te bieden aan klanten. Deze dienst bevindt zich nog in de testfase.