Twinkle | Digital Commerce

Jonas de Groot vertrekt bij Sundio Group

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:36

Jonas de Groot vertrekt als marketing manager bij Sundio Group, eigenaar van merken als Sunweb, GOGO en Eliza was here. Na zeventien jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt, gaat De Groot zich nu richten op ‘een nieuw avontuur.’

De Groot meldde het nieuws in een e-mail aan zijn LinkedIn-connecties. ‘Na zeventien jaar (sinds 1996, red.) voor dit fantastische bedrijf te hebben gewerkt, is het tijd om iets anders te gaan doen. De afgelopen jaren heb ik Sundio Group zien ontwikkelen van een kleine direct selling touroperator naar een toonaangevende multinational in vakanties met vestigingen door heel Europa. Van GoGo Tours op de Korte Hoogstraat in Rotterdam naar Sundio Group International in Zürich. Wat een prachtig bedrijf en wat een mooie ontwikkeling. Ik ben er trots op dat ik een belangrijke rol heb mogen spelen om Sundio Group te vormen tot wat het nu is.’

Nieuw avontuur, nieuwe mensen
De Groot vindt dat het nu tijd is voor ‘een nieuw avontuur, nieuwe mensen, nieuwe ideeën en andere grootse plannen.' 'Hoe dat eruit gaat zien en wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Dat zal de nabije toekomst uitwijzen’, laat De Groot weten. Ook over een opvolger doet De Groot geen uitspraken.

Sundio Group
Sundio Group bezet de nummer 2 in de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100. In het boekjaar 2011 wist Sundio Group een omzet te genereren van 325 miljoen euro. Naast Sunweb, GOGO en Eliza was here is Sundio Group eigenaar van Sudtours, Jiba, Husk Studentenreizen, X-travel, Skikot en SkiHorizon.

Reiscommunity van Sunweb
Sunweb lanceerde dit jaar een eigen reiscommunity waarop vakantiegangers met elkaar en met de organisatie in dialoog kunnen over reizen. Het nieuwe forum is onderdeel van een ‘compleet geïntegreerd interactieplatform’, vertelde Insided, het bureau waarmee het platform is gebouwd, in mei. Met de klantcommunity wil Sunweb zowel zijn vindbaarheid als conversie verbeteren.