Twinkle | Digital Commerce

Meeste Amerikanen kopen maandelijks bij Amazon

2017-11-08
180101
  • 1:13

Meer dan de helft van de Amerikanen (54 procent) kocht afgelopen januari bij Amazon, blijkt uit een recente studie van Cowen and Company. Alleen supermarktketen Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld, trekt maandelijks meer kopers.

Cowen and Company bekeek het bezoek aan en de conversie van Amerikaanse retailers. Uit de cijfers van de investeringsbank, deels gepubliceerd op Ecommercebytes.com, blijkt dat 1.799 van de 2.500 onderzochte consumenten minimaal één bezoek bracht aan Amazon.com in de eerste maand van dit jaar. Van deze groep kocht uiteindelijk bijna driekwart iets bij de afgelopen jaar verlieslijdende  webwinkelreus.

Kwestie van conversie
Amazon houdt de online concurrenten op grote afstand. Walmart.com trekt ruim drie keer minder kopers; iets meer dan 1 op de 6 Amerikanen kocht daar afgelopen januari, afgaande op de cijfers van Cowen. Het verschil is voornamelijk te verklaren door de lagere conversie van Walmart.com, althans op maandbasis. Die ligt met 36,0 procent twee keer lager dan die op Amazon.com (74,5 procent).


Wal-Mart wint de strijd met Amazon wel in zijn fysieke winkels. Vier op de vijf Amerikanen kwam er afgelopen januari over de vloer en bijna allemaal deden ze er een aankoop. Target trekt opgeteld (offline plus online) iets meer kopers per maand dan Amazon (1.351 versus 1.341 van de 2.500), maar na ontdubbeling zal Amazon de keten toch voorblijven, en dat met zijn ene kanaal.