Twinkle | Digital Commerce

Conrad maakt rentree in winkelstraat

2017-11-08
180101
  • 1:28

Conrad maakt na een lange afwezigheid zijn rentree in de winkelstraat. Morgen opent de elektronicaretailer twee pop up stores in Enschede. Passanten kunnen QR-codes scannen om met korting te kopen bij de nummer 28 van de Twinkle100.

Frank de Groot, managing director van Conrad Electronic Benelux, wijst in een persbericht op de fysieke plannen in Nederland. ‘We willen een oplossing bieden voor het probleem van de leegstand in de winkelstraat.’ De Groot laat weten dat het wat Conrad betreft niet bij een eenmalig initiatief blijft. Hij nodigt eigenaren van leegstaande winkels in heel Nederland uit om samen te werken: ‘Conrad.nl plakt zijn virtuele winkel ook graag bij u op de winkelruit.’

Ouderwetse gedachte
Volgens De Groot moet Conrad op plekken aanwezig zijn waar (potentiële) klanten zich ook bevinden. Het viel volgens de managing director niet mee om winkeleigenaren te interesseren voor het concept. ‘De vastgoedmarkt blijkt er een ouderwetse en soms niet-commerciële gedachte op na te houden. Gelukkig konden we in onze achtertuin Enschede terecht en zijn we nu op twee opvallende plekken in de stad met onze virtuele winkel te zien.’

Kortingscodes
De tweedimensionale pop-up stores, die tot en met 11 maart geopend zijn in de Marktstraat en de Havenstraatpassage in Enschede, doen dienst als ‘virtuele kortingswinkels’ volgens Conrad. Passanten kunnen kortingscodes activeren die geldig zijn op het hele assortiment van Conrad.nl, ruim tweehonderdduizend producten groot.

SalesWindow
In de Enschedese Marktstraat dook ook Futusumshop.nl dit jaar al op. Net als die pure player werkt Conrad, dat tot 2006 een fysieke winkel had in het Twentse Boekelo, samen met SalesWindow. Dat bevestigt een woordvoerster van Conrad aan Twinkle. Scannen, bestellen en betalen gebeurt via MyOrder, de mobiele portemonnee van de Rabobank.