WebWinkelChecker is een nieuwe toepassing die shoppers in de browser wijst op de betrouwbaarheid van webwinkels. Wie de tool installeert, krijgt beoordelingen, keurmerken en eventuele faillissementen van zo’n twaalfduizend webwinkels te zien.
Bedenker Thijs Suijten laat Twinkle weten dat hij WebWinkelChecker heeft gemaakt na een aantal persoonlijke negatieve ervaringen met webwinkels. ‘Ik denk dat het voor online winkelend Nederland een handig hulpmiddel is. Het kan andere mensen beschermen tegen negatieve ervaringen zoals ik die gehad heb.’
InformBar
WebWinkelChecker is feitelijk een toepassing van InformBar, een product van Semantica. Suijten is lead developer en CTO bij de softwareontwikkelaar. De browser tool toon beschikbare informatie direct aan gebruikers bij een bezoek aan een website. 'Het moment van tonen is belangrijk. In de auto is het ook handig als er een lampje gaat branden als er iets niet deugt, daar kun je het mee vergelijken.'
Meer informatie
Suijten wil in de toekomst meer data toevoegen aan WebWinkelChecker. Daarbij denkt hij aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, betaalmethodes en de aanwezigheid van fysieke winkels. Op termijn moeten gebruikers ook hun mening kunnen geven over webwinkels binnen het platform van WebWinkelChecker. Nu put de tool uit reviews van onder andere Beslist.nl, Kieskeurig.nl en Truspilot. Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk en Qshops zijn de kermerken die worden geïndexeerd. Ook het faillissementsregister is al gekoppeld.
Verdienmodel
Suijten zegt wel ideeën te hebben om in de toekomst geld te kunnen verdienen aan WebWinkelChecker, maar daarover wil hij op dit moment nog niks kwijt. ‘Ze zijn nog niet uitgekristalliseerd en ze hangen ook sterk af van de adoptie onder consumenten.’
leuk initiatief waar zeker vraag naar is alleen blijft het lastig. een consument laat sneller een negatieve reactie achter om zijn gram te halen en het liefste op meerdere website. een consument die normaal gekregen heeft waar hij op wachte en service heeft gehad die hij mocht verwachten laat minder snel een review achter. waarom zou hij ook hij heeft immers gehad wat hij verwachte.
Beste sexyshoes.nl,
Goed om te horen dat je dit een leuk initiatief vindt.
Het klopt wel denk ik, dat mensen eerder klagen dan zich positief uitlaten. Toch zijn er veel webwinkels die met behoorlijk wat beoordelingen een (zeer) goed cijfer krijgen.
Ik wil binnenkort een soort "like" knop introduceren in WebWinkelChecker. Dan is wellicht de drempel wat lager om aan te geven dat je een webwinkel goed vindt.
die like achtige knop is een briljant idee. probleem is inderdaad dat mensen eerder hun gram willen halen sneller negatieve uitlatingen plaatsen dan positieve. de positieve postings zijn niet altijd echt maar de grote partijen zitten er ook achteraan. "als u positief bent laat het dan daar en daar weten" wij zelf jagen er niet op omdat het vanzelfsprekend is dat je goeie service en producten hebt. gemiste kans , ja ik weet het. ik zal dit initiatief volgen en sta open voor integratie.
Beste Sexyshoes.nl,
Dit wilde ik je nog even laten weten: Vanaf vandaag is de "like" knop een feit!