Twinkle | Digital Commerce

Etna levert dealershop aan 45 keukenspeciaalzaken

2017-11-08
126145
  • 1:32

Etna, fabrikant van keukenapparatuur, heeft een webwinkelmodule voor keukenvakzaken gelanceerd. Dealers kunnen de webshop aanpassen aan hun look and feel en implementeren op de eigen site. Volgens Etna hebben al 45 keukenzaken zich gemeld.

Etna stelt dat de ‘vervangingsmarkt’ voor losse inbouwapparatuur groeiende is en dat steeds meer handel plaatsvindt op internet. De fabrikant refereert aan de Thuiswinkel Markt Monitor, waaruit blijkt dat 55 procent van de kopers van keukenapparatuur zich online oriënteert en bijna 20 procent weleens koopt online. De combinatie van on- en offline biedt toekomst, aldus Etna in een persbericht: ‘Consumenten willen de apparatuur kunnen zien en zijn gevoelig voor aanbiedingen op de winkelvloer. Daarnaast stellen zij persoonlijk contact en advies van een verkoper op prijs.’

Verlengstuk
Via de webshopmodule kunnen keukenzaken voortaan honderdvijftig producten van Etna aanbieden op hun website, met hun eigen logo en in de kleur van hun huisstijl (voorbeeld). De fabrikant spiegelt het de dealers voor als ‘verlengstuk van de fysieke showroom’, waar klanten zich kunnen oriënteren. De fabrikant wijst consumenten overigens ook op de eigen website op de mogelijkheid aankopen te doen bij een Etna-dealer.

Landelijke dekking
Weborders komen rechtstreeks bij de dealer binnen, waarna die de bezorging en installatie van de apparatuur verzorgt. Etna zorgt voor de installatie en het onderhoud van de dealershops. Volgens Etna hebben zich inmiddels 45 keukenvakzaken gemeld voor de module. De fabrikant streeft naar shops voor 120 (van de 143) dealers nog aan het eind van dit jaar, waardoor een landelijke dekking ontstaat.

Keukenconcurrent
Over keukenzaken en online-verkoop: eind vorig jaar startte Keukenconcurrent met de webverkoop van complete keukens. Het bedrijf verkocht in het begin twee keukens in twee maanden tijd via zijn website. De vraag naar apparatuur lag wel een stuk hoger, gaf de formule van de Mandemakers Groep destijds te kennen.