Twinkle | Digital Commerce

Vivenda koopt huizensite Zuka voor 1 euro

2017-05-27
338151
  • [nieuws]
  • 1:22

Vivenda neemt Zuka.nl over van Vero Holding, zo kwamen beide partijen vandaag overeen. De huizensite ging voor 1 euro van de hand. Opmerkelijk is dat Vero-directeur Ron van Veldhoven wordt voorgedragen als de nieuwe CEO van uitgeverij Vivenda.

Zuka.nl heeft een slechte periode achter de rug. De huizensite sloot 2009 af met een verlies van ruim zeshonderdduizend euro. Door de inzakkende advertentiemarkt kwam de omzet van Zuka.nl vorig jaar niet boven de drie ton in euro’s uit.

Betere tijden
Vivenda mag Zuka.nl, hoofdsponsor van betaald voetbalclub Vitesse, dus zomaar hebben van Vero. De koper gelooft dat betere tijden op komst zijn en schrijft in een verklaring over de overname: ‘Voor het jaar 2011 wordt een forse groei van de omzet en resultaat verwacht en zullen naar verwachting de resultaten van het jaar 2008/2009 tenminste evenaren. Dit door de geïntensiveerde advertentie verkopen, de samenwerking met Huis en Hypotheek (zie hier, red.) zoals in augustus jl. bekend gemaakt, en de toegenomen belangstelling door makelaars en consumenten voor het door Zuka ontwikkelde platform Zuka.nl.’

Als Zuka.nl volgend jaar goed scoort betaalt Vivenda bovenop de overnameprijs van 1 euro nog een bedrag aan Vero Holding. De hoogte hangt af van het behaalde resultaat en is gemaximeeerd op een half miljoen euro.

Buitengewone aandeelhoudersvergadering
De benoeming van Ron van Veldhoven als CEO van Vivenda moet nog worden goedgekeurd. Dat gebeurt op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die volgens de uitgeverij begin december in Hilversum wordt gehouden. Op de nog onbekende datum zullen betrokken partijen ook een toelichting geven op de transactie.