Twinkle | Digital Commerce

Sears komt met boodschappenservice MyGofer aan de deur

2017-11-08
180101
  • 1:18

Sears is begonnen met de bezorging van dagelijkse boodschappen bij Amerikaanse huishoudens. Het is een uitbreiding van het concept MyGofer, de pick-up service die het retailconcern vorig jaar lanceerde.

Wie bestelt opj Mygofer.com kan zijn boodschappen binnen twee uur na de order oppikken bij drive-troughs van een aantal vestigingen van Kmart, een retailformule van Sears. De online-besteller kan in zijn auto blijven zitten, terwijl de boodschappen worden ingeladen. Via MyGofer kunnen behalve levensmiddelen overigens ook andere producten uit de schappen van Kmart worden besteld, zoals kleding en horloges.

Bulkverpakkingen
MyGofer wordt dus gevoed en beleverd door Kmart. Op Kmart.com is een ruim(er) assortiment aan levensmiddelen online te bestellen, maar die worden alleen in bulkverpakkingen afgeleverd. MyGofer, dat vorig jaar een eigen magazijn annex showroom kreeg in Joliet, is twee weken geleden begonnen met de bezorging van losse artikelen aan huis in Manhattan en The Hamptons, meldt the Chicago Tribune.

Pgestore.com
Daarmee stapt Sears voor het eerst in de bezorging van online-bestelde dagelijkse boodschappen. Binnenkort moeten ook boodschappers in andere delen van Amerika gebruik kunnen maken van de home delivery van groceries. Op dit terrein concurreert de postorderpionier met onder meer Pgestore.com, de webwinkel die levensmiddelenfabrikant Procter & Gamble onlangs officieel opende voor het brede publiek.

NB: Imran Jooma, Senior Vice President & General manager E-commerce van Sears, sprak vorige week in Chicago op de Internet Retailer Conference & Exhibition. Twinkle was daarbij. Een verslag van Jooma’s presentatie, over onder meer instant bevrediging en social media, kunt u hier lezen.