Twinkle | Digital Commerce

Amazon: 110 producten per seconde op piekdag

2017-05-27
171130
  • [nieuws]
  • 1:04

Voor het eerst verkocht Amazon op Eerste Kerstdag meer e-books in Amerika dan papieren boeken. Op 14 december bestelden webkopers wereldwijd 9,5 miljoen producten, wat neerkomt op 110 producten per seconde.

Het zijn twee opvallende wapenfeiten die de online-retailer presenteert in de ‘Amazon 2009 Holiday Facts’. Vooral de hoge e-bookverkoop haalde veel media.

Kindle
Amazon verkocht in de aanloop naar Kerstmis producten aan consumenten in 178 landen en bezorgde in 99 procent van de gevallen voor de beloofde deadline. Op Amazon.com werd geen product vaker verkocht dan de eigen, vorige week gekraakte, e-reader Kindle. Hoeveel Kindles en e-books precies over de toonbank zijn gegaan, vermeldt het bedrijf niet.

Trots
Amazon laat evenmin weten of de verkopen de afgelopen weken hoger lagen dan die in het holiday shopping season van 2008. Vorig jaar, in een krimpende markt, liet ’s werelds grootste online-retailer trots weten het beste kerstseizoen ooit te hebben beleefd. In 2007 was de boodschap niet anders bij het presenteren van de Holiday Facts.

Grote jongens
Toch mag verwacht worden dat Amazon dit eindejaarsseizoen beter presteert dan ooit, gezien de groeiende online-bestedingen in Amerika en tekenen dat vooral de grote jongens daarvan profiteren.

Amazons nationale en internationale Holiday Facts en lijstjes met ‘Hot Holiday Bestsellers’ vindt u hier.