Twinkle | Digital Commerce

Duitse online-retailomzet met 23 procent gegroeid

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:05

'Dankzij de groei van e-commerce is de thuiswinkelbranche vitaler dan ooit tevoren.' Dat stelt het Bundesverband des Deutschen Versandhandels (BDV) op basis van recente groeicijfers.

De online-retailbestedingen bij onze Oosterburen zijn in 2008 met 23 procent toegenomen, tot een totaal van 13,4 miljard euro.

Catalogus
E-commerce brengt inmiddels 46,9 procent in het laatje van de complete thuiswinkelomzet in Duitsland, waar de catalogus traditiegetrouw een sterke positie heeft. De internetinkomsten aan diensten als downloads en tickets, die niet in bovenstaande cijfers zijn meegenomen, belopen nog eens een kleine 6 miljard euro.

10 procent in 2009
Ondanks dat het BVD het moeilijk zegt te vinden concrete voorspellingen te doen, verwacht de branchevereniging voor het lopende jaar een omzetplus voor de online-retail van minstens 10 procent. Dit ondanks de recessie en de voorspelde afname van het Bruto Binnenlands Product van 2,25 procent.

Frankrijk en de Verenigde Staten
Het Duitse groeipercentage voor e-commerce in 2008 ligt in de buurt van dat van Frankrijk, waar de online-omzet met 29 procent toenam tot 20 miljard euro. Daarmee presteren de twee grote Europese landen beduidend beter dan de Verenigde Staten, waar comScore een groei van 6 procent noteerde.

Thuiswinkel Markt Monitor
Cijfers over de Nederlandse markt volgen in april, als Blauw Research de Thuiswinkel Markt Monitor publiceert.