Twinkle | Digital Commerce

Vliegtaks jaagt klant grens over en web op

2017-11-11
170130
  • 0:56

Als gevolg van de vliegtaks boeken consumenten steeds vaker online een vlucht vanaf een vliegveld in het buitenland. In veel gevallen boeken ze hun hele vakantie er meteen maar bij, wat de traditionele reisbranche een flinke strop oplevert.

Dat schrijft Reisrevue in zijn vandaag verschenen magazine. Het vakblad nam de proef op de som door het aantal boekingen naar en aankomsten in Thailand met elkaar te vergelijken. Bevinding: waar de boekingen volgens GfK in een jaar tijd met 34 procent afnamen, is het aantal aankomsten op hetzelfde niveau gebleven.

'Het gaat slecht'
Oad heeft aan Reisrevue bevestigd dat het aantal boekingen achterblijft. Kuoni rapporteert een min van 15 tot 20 procent. 'Het gaat slecht en de tickettaks is daar mede debet aan', aldus directeur Mike van Snek. 'Direct sellers weten de consument steeds beter rechtstreeks te bereiken.'

Vertrek vanaf Düsseldorf
Incoming agent Special Journey ervaart een 'harde groei' in directe boekingen met vertrek vanaf Düsseldorf: 'Een heel duidelijke extra stijging', aldus directeur Peter de Ruiter.