Twinkle | Digital Commerce

C&A stopt samenwerking Amazon, Wehkamp en Zalando

2024-01-25
1000562
  • 1:10

Kledingretailer C&A stopt alle samenwerkingsverbanden met digitale platforms. Het bedrijf wil zich richten op de verkoop via de eigen digitale kanalen en zal dus niet meer op Amazon, Wehkamp en Zalando actief zijn.

Het stopzetten van de samenwerkingen wordt in de komende weken voltooid. C&A verkoopt al sinds 2008 op externe platforms en breidde de samenwerkingen op dat vlak de afgelopen jaren flink uit. Sinds 2022 zijn er samenwerkingen met Amazon en Zalando. C&A ging die samenwerkingen aan om het klantenbestand uit te breiden en verkoop te stuwen. In de praktijk blijken de resultaten echter ‘niet bevredigend’.

Volgens C&A namen de verkopen via de marktplaatsactiviteiten wel toe, maar resulteerde dit niet in de verwachte marges. Daarom wordt nu ingezet op het versterken en laten groeien van de eigen digitale kanalen. Ook wordt verder gebouwd aan het nieuwe lidmaatschapsprogramma ‘C&A for you’. Daarover zegt Wim Blaauw, Chief Digital & Transformation Officer bij C&A. ‘Het programma kende een succesvolle start met bijna 4 miljoen leden in heel Europa en we geloven sterk in het groeitraject dat voor ons ligt. We zijn ervan overtuigd dat we het potentieel hebben om onze digitale business te moderniseren, te vereenvoudigen en te laten groeien.’

De retailer houdt momenteel gesprekken met de desbetreffende platforms over een gecontroleerde afsluiting.