Twinkle | Digital Commerce

Takko Fashion meldt hoogste jaaromzet ooit

2023-06-13
1000561
  • [nieuws]
  • 1:01

De Duitse winkelketen Takko Fashion boekte afgelopen boekjaar een recordomzet van 1,2 miljard euro, wat een stijging van zeventien procent betekent ten opzichte van het boekjaar ervoor.

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2023, genereerde Takko Fashion een aangepaste netto-omzet van 1,2 miljard euro, het boekjaar ervoor (2021/2022) bedroeg de netto-omzet een 1 miljard euro. Enkele belangrijke projecten in het boekjaar 2022/2023 droegen bij tot dit succes, waaronder het begin 2022 geïntroduceerde digitale Takko Fashion klantenloyaliteitsprogramma ‘Takko Friends’, de campagnes naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van Takko Fashion en de herlancering van de online winkel.

Takko Fashion zal haar groeistrategie de komende jaren blijven uitvoeren. Hierbij ligt de focus op expansie in de Europese kernmarkten, het vergroten van de omzet in de bestaande vestigingen en het blijvend koppelen van online en stationaire zaken. Tjeerd Jegen, CEO van Takko Fashion, licht toe: “We zijn ervan overtuigd dat we de groei van Takko Fashion kunnen blijven stimuleren en versnellen door de verdere consistente implementatie van onze strategische projecten, evenals investeringen in ons winkelnetwerk, de digitale transformatie en de groei van onze e-commerce-activiteiten."