Twinkle | Digital Commerce

Pieter Pot is in gesprek met Albert Heijn

2022-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Online verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot is in gesprek met Albert Heijn over een mogelijke samenwerking. Die laatste kondigde vorige week een verpakkingsvrij aanbod aan.

Joeri Schoemaker, ceo van Pieter Pot, bevestigde dat in Koplopers, een podcast van BNR en Change Inc. Ondanks dat hij gelooft in een pure online aanpak van Pieter Pot, ziet hij mogelijkheden in een samenwerking met de Zaanse grootgrutter: ‘Wij willen verpakkingsvrije boodschappen voor iedereen beschikbaar maken,’ vertelt hij. ‘Als je dan toevallig bij een Albert Heijn om de hoek even een paar nieuwe potten kan halen van Pieter Pot en die bij je volgende bestelling weer bij ons kunt inleveren dan voegt dat gemak toe.’ Laura Jungmann van Albert Heijn bevestigde de gesprekken die momenteel gaande zijn tussen de twee partijen.

Albert Heijn kondigde vorige week aan te starten met een verpakkingsvrij assortiment. Het nieuwe initiatief is afgetrapt in Rotterdam, waar zo’n 70 producten aangeschaft kunnen worden in herbruikbare verpakkingen, het liefst in glazen potten of doosjes die van thuis worden meegenomen. Het komende jaar wil de supermarkt het verpakkingsvrije aanbod in nog vijftig winkels introduceren.

Schoemaker kondigde daarnaast ook een assortimentsuitbreiding aan bij Pieter Pot. Momenteel kun je bij de online super alleen houdbare producten bestellen zoals pasta en koekjes. Over een aantal maanden komt daar groente en fruit bij. Daarnaast wordt er gekeken naar mogelijkheden voor circulaire wijnflessen.