Twinkle | Digital Commerce

Bol.com krijgt Climate Neutral Certification-keurmerk

2022-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Online platform bol.com heeft als eerste e-commercebedrijf in Nederland en België het Climate Neutral Certification-keurmerk ontvangen. Volgens de richtlijnen van de Climate Neutral Group (CNG) is bol.com dus klimaatneutraal.

Het platform heeft samen met CNG de volledige CO2-uitstoot van alle processen in kaart gebracht en reductiedoelen opgesteld volgens de regels en richtlijnen van het Parijsakkoord. De uitstoot van bol.com wordt berekend vanaf het moment dat een artikel in het fulfilmentcenter aankomt tot aan het moment dat het product is afgeleverd bij de klant. De berekening is inclusief de impact van fulfilment centers, kantoren en serverlocaties.

Ook de uitstoot van verkooppartners op het gebied van energieverbruik, verpakken en bezorgen wordt meegenomen. De productie van artikelen door partners is niet meegerekend. Er wordt zo veel mogelijk CO2 gereduceerd en voor wat overblijft compenseert bol.com volgens de richtlijnen van CNG. Het platform compenseert ook uitstoot voor de 49.000 verkooppartners.

‘Om onze eigen CO2-uitstoot te reduceren hebben we al stappen gezet met de verduurzaming van onder meer onze gebouwen, verpakkingen, bezorging en retouren,’ aldus Jori Ebskamp, lead MVO en duurzaamheid bij de retailer. ‘De komende jaren ligt onze focus op verdere reductie, in lijn met de condities van CNG. We ondersteunen ook onze verkooppartners bij het verminderen van hun uitstoot, bijvoorbeeld door kennis te delen en logistieke diensten aan te bieden die hun processen verduurzamen.’