Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon betaalt retouren snelst terug: 1,3 dagen’

2017-05-27
180101
  • 1:16

Amazon doet er gemiddeld nog geen anderhalve dag over om het aankoopbedrag van geretourneerde producten terug te storten op de bankrekening van klanten. Daarmee is het bedrijf de snelste terugbetaler van veertig e-commerce bedrijven.

Dat concludeert StellaService op basis van eigen onderzoek. Amazon blijkt zijn beleid rond de snelle thuislevering van online bestelde artikelen ook te hebben doorgevoerd in de omgang met retouren. Klanten krijgen gemiddeld binnen 1,3 dagen hun geld terug, in veel gevallen zelfs als het product nog niet op de post is gedaan (instant refund).

Spenderen
Na de snelle uitbetaling krijgen klanten nog 30 dagen de tijd om het artikel naar Amazon terug te sturen. Het doel van de e-commerce reus is om ‘teleurgestelde’ consumenten niet te lang te laten wachten op geld, om hen zo direct weer de kans te geven dit bedrag (en meer) te spenderen aan een ander item op Amazon.com, schrijft Internet Retailer.

Negen dagen
Een geheel andere aanpak dan van de overige 39 partijen, die er gemiddeld meer dan negen dagen over doen om retouren uit te betalen. Alleen woonshop Wayfair en HP betalen in hoog tempo, met een gemiddelde van drie dagen. Een andere verklaring voor het snelle terugbetalen is voor Amazon het gebrek aan fysieke winkels. Zonder vestigingen om een product persoonlijk in terug te kunnen brengen moet de pure player het hebben van zijn snelle online service om klanten aan zich te binden.