Twinkle | Digital Commerce

Payvment trekt stekker uit f-commerce platform

2017-05-27
180101
  • 1:25

Payvment, een van de pioniers in Facebook commerce of kortweg f-commerce, sluit over een maand zijn platform. Verkopers kunnen hun sociale verkoopactiviteiten voortzetten bij het Russische Ecwid, dat een soortgelijke dienstverlening biedt.
 

Payvment geeft op zijn website enige tekst en uitleg over de sluiting van zijn platform. Het Amerikaanse bedrijf laat weten dat het personeel onderdak heeft gevonden bij een andere startup. Aan AllThingsD geeft CEO Jim Stoneham weinig nadere details, wel zegt hij dat het niet om Ecwid gaat. Ook ontkent hij dat Payvment helemaal ophoudt te bestaan.

Pionier
Payvment was eind 2009 een pionier in het faciliteren van verkoopactiviteiten op Facebook. De startup stelde iedere Facebook-gebruiker in staat een eigen storefront te ontwikkelen. ‘Met één druk op de knop je hele catalogus op Facebook’, spiegelde toenmalig topman Christian Taylor in 2010 voor. In ons land was Eye-wear.nl een van de eerste gebruikers. Later bundelde Payvment het aanbod van alle Facebook-verkopers op zijn platform in één webwinkelcentrum, afgelopen zomer werd daar met Lish.com een aparte site met 'sociale bestsellers' naast gezet.
 
Rentree
AllThingsD suggereert dat de e-commerce initiatieven van Facebook zelf Payvment hebben doen besluiten de stekker uit het platform te trekken. Gebruikers hebben nog één maand de tijd om hun Facebook-winkeltje te verhuizen naar Ecwid, dat ruim tweehonderdduizend verkopers uit 174 landen ondersteunt. Payvment-klanten kunnen nog tot 14 februari bestellingen verwachten, daarna wordt de ‘Buy’ button uitgeschakeld. Vanaf 1 maart kunnen de verkopers hun rentree maken bij Ecwid.
 
UPDATE 29-1-2013:  Techcrunch meldt dat het team, de technologie en de patenten van Payvment zijn overgenomen door Intuit, dat zichzelf omschrijft als 'a leading provider of business and financial management solutions'.