Twinkle | Digital Commerce

Strijd tussen Neckermann en personeel verhardt zich

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Neckermann zegt zich in te spannen om toch compensatie te kunnen bieden aan overtollige werknemers in Duitsland. Maar volgens de top van het bedrijf staan vertegenwoordigers van het personeel op dit moment nergens voor open. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine.

Afgelopen woensdag liet Neckermann weten dat het geen ontslagvergoeding kan betalen aan 1.380 van de 2.400 Duitse werknemers die hun baan verliezen. Met de verklaring (pdf) vroeg Neckermannn impliciet aan de betrokken werknemers om geen schadeclaims in te dienen: 'Diese Klagen sind finanziell nicht kalkulierbar und würden die Existenz des Unternehmens gefährden.'  

Omdat er toch claims leken te volgen zei Neckermann prompt dat de geplande reorganisatie zou worden afgesteld. Maar dat zou een zeker einde van Neckermann inluiden en daarmee ook de ruim duizend overige werknemers treffen.

Impasse
Neckermann bleef de afgelopen dagen naar eigen zeggen in gesprek met de werknemers. Daarbij zou ook ontslagvergoeding aan de orde zijn gekomen. De vakbeweging en de ondernemingsraad zouden echter geen genoegen hebben genomen met het aanbod. ‘Op een nieuwe oproep van vandaag heeft de ondernemingsraad niet geantwoord. We zien in het geheel geen bereidheid om in gesprek te blijven’, zegt een Neckermann-woordvoerder tegen de Frankfurter Allgemeine.

Neckermann.com in de Benelux
De toekomst van Neckermann, onderdeel van Sun Capital, op de Duitse thuismarkt blijft vooralsnog onzeker. Ook Neckermann.com, actief in Nederland en België, overweegt uitstel van betaling aan te vragen. Dat gaf het bedrijf te kennen aan Twinkle. De eerder geplande reorganisatie in de lage landen kost 150 medewerkers hun baan.