Twinkle | Digital Commerce

VS: free shipping meer regel dan uitzondering tot kerst

2017-11-11
170130
  • 1:07

Bijna zes op de tien Amerikaanse online-retailers biedt kopers dit eindejaarsseizoen free shipping zonder beperkingen aan. Op 17 december participeren meer dan vijfhonderd webwinkels in Free Shipping Day.

57 procent van de webwinkeliers schrapt, ongeacht het bestelbedrag, de verzendkosten op enig moment in het lopende holdiay shopping season. Dat blijkt uit de eHoliday Study van de Amerikaanse branchevereniging Shop.org.

Recht
Vijf jaar geleden bood slechts 25 procent van de online-retailers free shipping zonder drempels aan. Scott Silverman, voorman van Shop.org, in een reactie tegen USA Today: ‘Consumenten voelen het inmiddels als hun recht om online te kopen zonder te hoeven betalen voor de verzending.’

Klanten binden
Silverman wijst erop dat webwinkeliers het eindejaarsseizoen behalve voor platte verkoop ook inzetten om nieuwe klanten aan zich te binden. Juist de regelmatige en daarmee lucratieve online-kopers hebben een hekel aan het betalen van verzendkosten.

Cyber Monday
Veel online-retailers bieden free shipping aan vanaf Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving, die valt op 30 november aanstaande. Volgens comScore was Cyber Monday vorig jaar de op één na beste online-verkoopdag ooit in de VS.

Free Shipping Day
Free Shipping Day, vorig jaar voor het eerst georganiseerd, krijgt een vervolg. Op 17 december doen ruim vijfhonderd webwinkeliers mee aan de dag die wordt georganiseerd door couponsite Freeshipping.org.