Twinkle | Digital Commerce

Disma vernieuwt sites regionale luchthavens

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:23

Reisbureau Disma zet zijn Opvakantievanaf sitesrond de vliegvelden van Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht opnieuw in de markt. Ze zijn gebouwd door Pyton, het bedrijf achter boekingsmodule Waverunner.

Pieter Voogt, actief als marketeer voorDisma, legt uit: We hebben een eigen server bij Waverunner, met een eigen database. Daarop is de site gebouwd. De boekingsmodule en de site zijn als het ware n geworden. Dat biedt meer mogelijkheden,snelheid en controle.

Pakketreizen
Op de sites voor Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport, die al sinds 2005 in de lucht zijn, kunnen bezoekers kiezen uit een grote hoeveelheid accommodaties rond de vliegvelden die worden aangedaan. Het hele aanbod aan pakketreizen is met de lancering van de nieuwe sites beschikbaar gesteld aan affiliates.

Het Tilburgse Disma, voormalig Reisbureau van het Jaar en vorig jaarwinnaarvan een Innovatieveer, investeerde met behulp van externe partijen in de usability en vindbaarheid van de sites en in de implementatie van Google Analytics.

Zoover, Weeronline en Hyves
Door koppelingen met Zoover en het door die siteovergenomenWeeronline krijgt de bezoeker meer informatie voorgeschoteld over de bestemmingen. Verder is Google Maps in de site gentegreerd enwerd een speciale gadget voor Hyves ontwikkeld, die binnenkort in gebruik zal worden genomen.

Vliegtaks
Met de vernieuwde sites wil Disma zijn marktleiderschap in dit specifieke segment uitbouwen, aldus Voogt: We willen goed kunnen profiteren van de verwachte groei van de regionale lucthavens, die zeker door het afschaffen van de vliegtaks een nieuwe impuls heeft gekregen.

Disma werkt volgens Voogt nauw samen met de vier regionale luchthavens waar het sites omheen heeft gebouwd: We linken naar elkaar en tuigen gezamenlijke acties op,bijvoorbeeld door gratis parkeergelegenheid aan te bieden bij het vliegveld.'