Twinkle | Digital Commerce

Sociale netwerk sites vooral voor jongeren

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:07

Steeds meer volwassenen maken gebruik van sociale netwerksites zoals Facebook en MySpace, maar het blijven toch voornamelijk plekken voor jongeren. Dat concludeert Pew Internet & American Life Project na onderzoek onder 2250 Amerikanen.

Van alle internettende volwassen Amerikanen maakt zo'n 35 procent gebruik van sociale netwerksites zoals MySpaceFacebook en LinkedIn. Vier jaar geleden bedroeg dat percentage onder volwassenen nog maar vier procent. Jongeren maken echter veel vaker deel uit van sociale netwerken. Ongeveer 65 procent van de online tieners tussen de 12 en 17 jaar gebruikt netwerksites en driekwart van de internetters tussen de 18 en 24 jaar heeft een profiel. Slechts 7 procent van de internetgebruikers ouder dan 65 procent zijn op deze sites te vinden.

Pew Internet wijst er in het onderzoek op dat 17 procent van de internetgebruikers meerdere profielen heeft op een sociale netwerksite en vier procent heeft profielen voor verschillende delen van hun persoonlijkheid. Deze accounts benadrukken volgens onderzoekster Amanda Lenhart veelal bepaalde onderdelen van iemand leven, zoals sport, muziek of een hobby. Iemand kan in het ene profiel van zichzelf de nadruk leggen op bijvoorbeeld voetbal, terwijl het andere vooral verhaalt over tuinieren.

Het hele rapport vindt u hier (pdf)

Uit onderzoek van Synovate blijkt dat 49 procent van de Nederlanders die online zijn, actief is op sociale netwerken. Meer daarover leest u in Twinkle 1-2009, die net uit is.

Bron: De Telegraaf