Twinkle | Digital Commerce

MultiSafepay biedt Directebanking.nl aan

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:13

Als eerste Nederlandse betaalplatform biedt MultiSafepay het nieuwe betaalsysteem Directebanking.nl aan. Hierdoor kunnen realtime, gegarandeerde banktransacties afgehandeld worden in diverse Europese landen. De dienst is vanaf half februari beschikbaar.

Directebanking.nl verwerkt realtime gegarandeerde online bankoverschrijvingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Daarmee is de betaaldienst een geduchte concurrent van iDeal. Het betaalsysteem werkt dan ook op dezelfde wijze als iDeal: in de eigen bankomgeving kan de webshopper zonder registratie een betaling doen. Na de transactie wordt het bedrag overgemaakt aan de webwinkelier, die daarover direct bericht krijgt.

Via het online-betaalplatform MultiSafepay kunnen daarbij aangesloten webwinkels hun klanten nu al laten betalen met iDeal, creditcard en enkele lokale betaalsystemen, zoals het Belgische Mister Cash en het Duitse Giropay. Vanaf medio februari komt daar dus Directebanking.nl bij. Bij MultiSafepay aangesloten webwinkels kunnen dan de consument in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bedienen met een lokaal realtime betaalsysteem.

Bij die landen zal het overigens niet blijven, want het systeem zal in meer Europese landen beschikbaar komen. België, Groot-Brittannië en Frankrijk zullen naar verwachting medio dit jaar worden toegevoegd.

In Duitsland, waar de dienst bekend is onder de naam Sofortueberweisung.de, heeft het even geduurd voor de banken blij waren met betaalmethode. Andrea Anderheggen, COO: 'Aanvankelijk voelden ze zich buitenspel gezet. Maar het is voor hen technisch niet mogelijk om ons tegen te houden. En juridisch hebben ze ook geen poot om op te staan, want de Europese Unie wil juist meer concurrentie op dit vlak. Inmiddels echter zijn banken blij met onze dienstverlening, die hun in staat stelt contact te zoeken met merchants en te investeren in de onderlinge relatie.'