Twinkle | Digital Commerce

Deel Nederlandse sites onbereikbaar na fout SIDN

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:01

Een fout bij het uitvoeren van een update van het domeinnaamregistratiesysteem heeft ertoe geleid dat veel .nl-domeinnamen tot vanmorgen aan toe onbereikbaar waren. Het aanvragen van nieuwe domeinnamen is tijdelijk stopgezet.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) startte woensdagavond met de update domeinnaamregistratiesysteem (DRS). Tijdens dat proces is er iets fout gegaan waardoor een deel van de .nl-domeinnamen tussen 00.00 uur en 6.40 uur niet bereikbaar is geweest.

Om de fout met dit DRS te verhelpen, heeft de SIDN alle registraties tijdelijk stopgezet. Domeinnamen die na 18.00 uur woensdagavond zijn aangevraagd, zijn niet verwerkt, zo laat de organisatie weten.

Een onbekend aantal deelnemers van de SIDN (providers, red.) heeft gedurende de nacht tevergeefs geprobeerd bij de SIDN te klagen over onbereikbare sites. De SIDN was echter pas weer om half zeven aanwezig om storingsmeldingen in ontvangst te nemen. 'Wij hebben daarom de procedure rond storingsmeldingen aangepast, om de bereikbaarheid van SIDN voor storingsmeldingen ook 's nachts te kunnen garanderen', schrijft SIDN-directeur Roelof Meijer.

De SIDN weet nog niet wanneer alle problemen verholpen zullen zijn. 'Op dit moment wordt hard gewerkt aan het herstellen van opgetreden DRS-fout.'