Twinkle | Digital Commerce

Chinezen googlen straks meer mobiel dan via pc

2017-05-26
  • 0:58
Het gaat hard met het mobiele internet én echt niet alleen in Japan. Google verwacht dat  haar zoekmachine door Chinezen vaker mobiel dan via de PC wordt gebruikt.
Komt dit nu alleen maar door de enorme groei van mobiel internet in China? Neen, dat niet.

Enerzijds is Google nu geen marktleider op het gebied van zoekopdrachten via de PC. Het Chinese Baidu.com is met 60 procent marktleider en ook Yahoo speelt in China behoorlijk mee.

Anderzijds verwacht Google de flinke groei van mobiele zoekopdrachten omdat ze de exclusieve leverancier zijn van zoekmachine diensten voor China Mobile. Omdat dat de mobiele operator met zo'n 392 miljoen klanten de grootste operator ter wereld is, snappen we die groeiverwachting dan ook wel.

Toch denk ik dat als een partij als Google in een land als China zo bezig is met internet via mobieltjes, dat heel wat zegt over het marktpotentieel! Zeker nu het Chinese 3G netwerk wordt uitgerold, lijkt het me een meesterlijke deal van Google! En ik word in mijn gedachten gesterkt door het aantal mensen dat ik afgelopen jaar in Shanghai met een moderne mobiele telefoon zag lopen. 

Als je nu internetondernemer in China zou willen worden, dan zou ik alvast eens denken aan een mobile Adwords campagne!