Twinkle | Digital Commerce

Jaap.nl wint hoger beroep van NVM-makelaars

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:51

Jaap.nl toont vanaf vanmiddag weer volledige teksten en foto's bij de huizenadvertenties op de site. Dat is het resultaat van het hoger beroep dat de huizensite donderdag won van een aantal NVM-makelaars.

De opstandige makelaars die verenigd zijn in de Stichting Baas in Eigen Huis zijn door de rechter niet-ontvankelijk verklaard. De Stichting eiste dat Jaap.nl aan iedere individuele makelaar toestemming zou vragen om hun volledige huizenaanbod te tonen. Maar volgens de rechter kan de stichting niet worden gezien als een vertegenwoordiger van alle NVM-makelaars, terwijl de Stichting dat wel pretendeert te zijn, schrijft Hyped.nl.

Inmiddels hebben veel NVM-makelaars zich al zelf aangemeld bij Jaap.nl en om hun huizen ook daar te tonen. Een kleine groep NVM-makelaars blijft echter tegen de alternatieve huizensite, aldus Jaap-woordvoerder Bob Kuijs.

Dankzij de juridische overwinning zal Jaap.nl vanaf vrijdagmiddag weer het complete aanbod met alle foto's in groot formaat en met volledige tekst op de site publiceren.