Twinkle | Digital Commerce

Vastgoedmakelaar ontwikkelt 'Youtube' voor huizen

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:26

HousemovieDe Apeldoornse vastgoedmakelaar Bouwhuis wil binnen enkele maanden een videosite introduceren waarop huizenverkopers een video kunnen plaatsen van hun huis. De video's op de site zijn bedoeld als extra informatiebron voor huizenzoekers.

De site housemovie.nl wordt geen concurrent van de makelaars, benadrukt Jonald Bouwhuis van de gelijknamige vastgoedmakelaar. 'We zijn namelijk geen makelaar en het is geen verkoopsite. We bieden slechts informatie voor verkopers en makelaars.'

De bedoeling is dat op de site video's worden gepresenteerd samen met het adres en met contactgegevens van de makelaar of verkopende eigenaar. Wie op een advertentie klikt, wordt naar de site van de betreffende makelaar gestuurd.

Volgens Bouwhuis ontbreekt het aan een site waar video's van te koop staande woningen op staan. 'Met foto's alleen is het vaak moeilijk om inzicht te krijgen in een woning. Bewegend beeld is eerlijker, overtuigender en biedt kopers meer kansen', aldus Bouwhuis.

Video's van te koop staande huizen die door de eigenaren zelf zijn gemaakt, accepteert Bouwhuis niet. 'We willen er kwaliteit in brengen en maken filmpjes met een voice-over die extra informatie geeft over bijvoorbeeld de buurt.' De video's worden daarom gemaakt door professionele cameramensen.

Bekendheid

Voor de productie van een video moeten huizenverkopers een eenmalig bedrag betalen van 150 tot 200 euro. Daarnaast vraagt Bouwhuis ook een "paar euro" per maand voor plaatsing op de site.

We starten binnenkort met een grote marketingcampagne om de site bekendheid te geven. Zo zullen er mailings worden verstuurd naar makelaars, huizenverkopers en worden er geld uitgetrokken  advertenties gekocht in tijdschriften en op tv. 'We willen het grootste platform worden voor huizenpresentaties.'

De site is voorlopig nog niet in de lucht. 'We hebben nog geen harde deadline, maar verwachten dat die binnen enkele maanden online is', aldus Bouwhuis.