Twinkle | Digital Commerce

Meer gehandeld in kleinere dorpen

2017-05-26
175111
  • [nieuws]
  • 1:23

Marktplaats.nl heeft de handelshoofdsteden van Nederland in kaart gebracht. Hieruit blijkt Lelystad met ruim 42.000 advertenties de Marktplaats-handelshoofdstad van Nederland. Volgens de handelssite is 'Kamp'  in Lelystad de drukste winkelstraat van Nederland. Marktplaats noemt het opvallend dat op provincieniveau de handelshoofdsteden niet de geijkte grote steden zijn zoals Den Haag, Utrecht en Maastricht, maar juist de wat kleinere dorpen als Damwoude, Sluis, Sint Hubert en Winkel, om een aantal te noemen.

'Koop en verkoop is niet meer gebonden aan een vaste locatie', zegt Oscar Diele, marketing directeur Marktplaats.nl en eBay.nl daarom. 'Bij Marktplaats wilden we wel eens weten hoe Nederland eruit ziet als we kijken naar de handelsvolumes van onze gebruikers op de site. Wie had gedacht dat Kamp, te Lelystad, het online equivalent van de Kalverstraat is?'

De Marktplaats-handelshoofdsteden van Nederland per provincie zijn:

Drenthe - Hoogeveen

Flevoland - Lelystad

Friesland - Damwoude

Gelderland - Epe

Groningen - Scheemda

Limburg - Stein

Noord-Brabant - Sint Hubert

Noord-Holland - Winkel

Overijssel - Hasselt

Utrecht - Nieuwegein

Zeeland - Sluis

Zuid-Holland - Numansdorp

Marktplaats berekende dit door de volumes af te zetten tegen het aantal inwoners per plaats.

Marktplaats heeft ook de meest populaire rubrieken en typische producten per provincie in kaart gebracht. Limburg schijnt bekend te staan om zijn Franse lesboeken, Friesland om zijn centrifuges en Zuid-Holland om zijn KLM-huisjes. Noord-Holland is dé plek voor bakfietsen, waar je in Flevoland veel Flippo's kunt vinden.

 Klik hier voor een volledig overzicht van feiten en cijfers op provincieniveau.