Twinkle | Digital Commerce

'Webwinkelaanbod zal meer geconcentreerd worden'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:05

Wekamp.nlVertekkend CEO van Wehkamp.nl Gerard Marsman verwacht na de huidige groeifase van webwinkelomzet de komende jaren een periode van consolidatie. 'Je ziet een tendens waarbij mensen in hun favorieten steeds minder sites hebben staan, die ze wel vaker bezoeken'. zegt hij in een vraaggesprek met Planet.

Hij vervolgt: 'Ik vermoed dat dit tot overnames en fusies zal leiden zodat het aanbod meer geconcentreerd zal worden.'

Volgens Marsman hoeft de baas van een bedrijf de details van ict niet te weten, maar kunnen bepalen wat ict betekent voor de strategie. Niet de nadruk op ict, maar de focus op de 1,3 miljoen vaste klanten zou gezorgd hebben voor het succes van het bedrijf. De trend is momenteel volgens Marsman vooral pragmatisch: online kopers willen adequaat en compleet geholpen worden.

De scheidend CEO voorziet een opkomst van 3D-winkelen, en dan geheel online, voor zover dat functioneel zal zijn. Maar Wehkamp heeft zich om die reden nog niet aan Second Life overgegeven. Waar innovaties eind vorige eeuw centraal stonden bij het bedrijf, bevindt het zich nu in een periode van voorzien in de grote groei. Deze zou mede gevoed worden door het feit dat steeds meer Nederlanders breedbandaansluitingen hebben.