Twinkle | Digital Commerce

Ventilatoren gezocht!

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:54

Het mooie weer blijft maar aanhouden. Reden voor veel Nederlanders om online te zoeken naar producten die voor wat verkoeling zorgen. Hoewel het internetbezoek met het mooie weer daalt, stijgt de vraag naar ventilatoren. Prijs- en productvergelijker Vergelijk.nl  signaleerde de afgelopen dagen een stijging van 514 procent.

Volgens Vergelijk.nl is het opmerkelijk dat bezoekers pas na een paar dagen tropische temperaturen overgaan tot aanschaf via internet. ‘Dit is opvallend aangezien een hittegolf in Nederland zelden langer dan drie dagen aanhoudt,’ aldus marketing manager Kirsten Andeweg.

Op 13 juni bereikte de temperaturen ook een hoogtepunt. Daar constateerde Vergelijk.nl ook een duidelijke piek in de zoekopdrachten naar ventilatoren en airco’s. Er werd toen een  stijging waargenomen van 465 procent. Andeweg: ‘Tijdens de hittegolf in juni zagen we heel duidelijk dat consumenten pas bij de derde hete dag overgingen tot aanschaf.  Het is duidelijk dat Nederlanders niet zijn ingesteld op een hittegolf en pas tot actie overgaan als het echt niet meer is uit te houden’.