Twinkle | Digital Commerce

Online zakelijke bestedingen stijgen met 47 procent bij grote bedrijven

2022-10-11
1000562
  • [onderzoek]
  • 0:51

De online zakelijke bestedingen stegen het afgelopen jaar gemiddeld met 13 procent en bij grote bedrijven met meer dan 250 werknemers zelfs met 47 procent.

Daarnaast bestelde het afgelopen jaar 90 procent van de zakelijke bestellers online. Dat blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022, een onderzoek naar het gedrag en de voorkeuren van zakelijke online bestellers, uitgevoerd door Ipsos onder 6.502 Nederlandse werknemers in opdracht van Currence, De Nieuw Zaak, Intershop, PostNL en Thuiswinkel.org.

Daarnaast verwacht de zakelijke besteller dat over vijf jaar gemiddeld 75 procent van alle bedrijfsaankopen online gedaan wordt. De belangrijkste redenen om online te bestellen zijn tijdbesparing (35 procent) en het gemak van bezorging (28 procent). ‘De afgelopen jaren heeft b2b e-commerce een significante groei doorgemaakt, mede door de coronapandemie. We zien dat deze groei nog altijd doorzet, ook zakelijke bestellers ervaren het gemak van de online (groot)handel’, stelt algemeen directeur Marlene ten Ham van Thuiswinkel.org.