Twinkle | Digital Commerce

Hoe is de werkgelegenheid in de online retail?

2022-08-15
1000562
  • [branded content]
  • 2:17

Anno 2022 vindt ongeveer 21,5% van alle aankopen die we doen online plaats. Het overgrote deel van de winkelomzet wordt dus nog altijd in de winkelstraten gegenereerd. Maar de aankopen online zijn in vijf jaar tijd wel verdubbeld in aantal. Als die trend doorzet, krijgen de fysieke winkels het vooral in het komende jaar erg zwaar. Voor de online retail is dit juist goed nieuws. Bedrijven in dit segment van de markt moeten alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat ze drukte de baas blijven. Een klant ben je namelijk online veel sneller kwijt, als je de zaken niet goed op orde hebt.

Groeiende markt

Als werkzoekende heb je binnen de online retail behoorlijk wat keus. Ligt jouw kracht in verbeteren van de online verkoopstrategie? Dan kun je bij veel bedrijven terecht voor een baan als e-commerce manager. Je gaat je dan bezighouden met het aansturen van een team dat zich tocht op het verbeteren van de marketingstrategie met als doel het werven van nieuwe klanten. Sta je liever rechtstreeks in contact met de klant? Dan past een baan als medewerker van de klantenservice misschien beter bij je. Je kunt natuurlijk ook gericht naar bedrijven zoeken waar jij graag wilt werken en daar de beschikbare vacatures doornemen. Veel van deze banen lenen zich er bovendien prima om vanuit huis te kunnen werken.

Trends

In de retail is het inspelen op trends van groot belang. Als een populaire mediapersoonlijkheid een nieuw product toont of een nieuwe kledinglijn omarmt, kun je ervan uitgaan dat hier veel vraag naar zal zijn. Met een online winkel kun je bovenop de actualiteit zitten en ervoor zorgen dat je als eerste profiteert van een nieuwe hype. Dit vereist natuurlijk wel de juiste mensen op de juiste plaatsen. Vandaar dat je steeds meer vacatures ziet voor het invullen van dergelijke specifieke taken. Mensen met kennis van sociale netwerken, vaak in combinatie met marketingervaring en goede communicatieve eigenschappen. Creatieve denkers, die een bedrijf naar nieuwe hoogten weten te stuwen.

Bezorgers

Is dit alles aan jou niet besteed? Dan ligt er wellicht een mooie carrière voor je in het verschiet als bezorger. Immers, hoe meer we met z’n allen online gaan bestellen, hoe meer mensen er uiteraard nodig zijn om al die pakketjes te bezorgen. Vandaar dat ook het aantal vacatures voor bezorgers de laatste tijd behoorlijk is toegenomen.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal | Afbeelding: 123rf