Twinkle | Digital Commerce

Colruyt gaat boodschappen bezorgen in Antwerpen en Brussel

2022-06-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

In de winkels van Colruyt was het tot nu toe alleen nog mogelijk om online bestelde boodschappen af te halen. Vanaf nu gaat de supermarktketen in Antwerpen en Brussel ook bestellingen thuis leveren.

Volgens de retailer is afhalen een goed model in rurale gebieden en kleinere steden, maar niet in grotere steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent en Luik. Daarom gaat Colruyt nu inzetten op thuisbezorgen, te beginnen in Brussel en Antwerpen. Daarna zal het initiatief verder worden uitgebreid naar andere steden, zo weet RetailDetail.

Colruyt lanceerde eerder al een pilot waarbij buurtbewoners online bestelde boodschappen bezorgen voor elkaar. Jo Willemyns, die verantwoordelijk is voor de foodformules van de Colruyt Groep: ‘In vijf regio’s werken we ook met een peer-to-peernetwerk waarbij klanten voor elkaar de boodschappen afhalen en bezorgen, tegen een vaste vergoeding. Dat is volgens ons een duurzame manier op aan thuislevering te doen. We gaan full force ahead voor e-commerce.’

Naast de investering in e-commerce, zet de supermarktketen ook in op groei in grote steden en de uitbouw van enkele belangrijke productcategorieën zoals bloemen, parafarmacie en foodboxen.