Twinkle | Digital Commerce

PostNL over pakketcapaciteit: ‘Er is best veel veranderd ten opzichte van vorig jaar’

2021-11-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De pakketdrukte eind vorig jaar zorgde ervoor dat de logistiek van PostNL een periode vastliep. Het gevolg was dat niet alle pakketten op tijd bij consumenten werden bezorgd. Het afgelopen jaar heeft PostNL ingezet om die situatie dit jaar te voorkomen. ‘Er is best veel veranderd ten opzichte van vorig jaar.’

Dat stelt directeur Pakketten Liesbeth Kaashoek in gesprek met Nu.nl. De pakketbezorger zegt een bezorgcapaciteit van 2,1 miljoen pakketjes per dag aan te kunnen in de drukste periode van het jaar, die vandaag met Singles’ Day ongeveer begint. Het afgelopen jaar heeft PostNL meerdere sorteercentra geopend, waardoor de capaciteit kan worden opgeschaald. Kaashoek: ‘We bezorgen al op zondag, maar dan volgens een zondagsdienstregeling. Dat wordt op de dag na Black Friday opgevoerd naar eenzelfde volume als op doordeweekse dagen.’ In totaal komen er per dag 2.000 extra busritjes bij.

Ondanks de schaalvergroting houdt PostNL nog wel rekening met nog extra drukte. Deze week volgt er weer een persconferentie van het kabinet. ‘We hebben vorig jaar bewezen dat we kunnen opschalen en we houden al rekening met een verdubbeling’, besluit de pakketdirecteur.