Twinkle | Digital Commerce

Zalando van start in Litouwen, Slowakije en Slovenië

2021-06-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Zalando is vandaag van start gegaan in Litouwen, Slowakije en Slovenië. Het modeplatform is nu actief in twintig markten in Europa.

De uitbreiding naar deze drie nieuwe landen biedt ook nieuwe groeimogelijkheden voor de merken die al actief zijn op het platform, zo meldt Lisa Miczaika, Vice President Centraal Europa bij Zalando. ‘Bestaande partners die al internationaal opereren via Zalando, kunnen nu in contact komen met veel nieuwe klanten. Lokale merken uit de drie nieuw aangesloten landen kunnen deelnemen aan Zalando’s Partner Programma en hun producten via ons platform in heel Europa verkopen. Op deze manier ondersteunen we de de lokale economie en helpen we die internationaliseren, terwijl we tegelijkertijd een aanvulling zijn op de digitale strategie.’

In de komende weken lanceert het modeplatform diverse marketing campagnes met lokale influencers en partners in de drie landen. Zalando is hiermee nog niet klaar in Europa. Zo liet het bedrijf gisteren nog weten haar Connected Retail-programma te lanceren in Zwitserland. Later dit jaar zal Zalando ook uitbreiden naar Kroatië, Estland en Letland. Hongarije en Roemenië volgen in 2022.