Twinkle | Digital Commerce

Oprichter Flinders start nieuw circulair platform

2021-05-26
1000562
  • 0:48

Geert-Jan Smits, oprichter van woonwinkel Flinders, is een nieuw circulair platform begonnen, genaamd Pacha Panels. Het platform wil de meubelindustrie voorzien van ‘gezonde, biobased en herbruikbare materialen’.

Begin dit jaar werd bekend dat Smits zou vertrekken bij de nummer 130 van de Twinkle100 en een ‘innovatief en duurzaam initiatief binnen de meubelindustrie’ zou beginnen. Nu is dat initiatief dus gelanceerd: ‘Meubels, interieurs en gebouwen kun je maken van duurzame materialen die eindeloos herbruikbaar zijn’, stelt de ondernemer. ‘De toekomst is circulair waarin producten worden ontworpen voor reparatie, hergebruik of herbestemming.’

Pacha Panels richt zich vooral op de verkoop van constructieve en decoratieve panelen, isolatiematerialen, natuurverf en afwerking zoals toplagen, gevelbekleding en wandafwerking. De verkoop vindt zowel online als via adviseurs plaats. Daarnaast richt het bedrijf zich in een speciaal lab op materiaalonderzoek. In Zaandam worden nieuwe biobased materialen getest en ontwikkeld.