Twinkle | Digital Commerce

Aldi UK zet in op click & collect

2020-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Supermarktketen Aldi rolt haar click & collect service verder uit met 200 meer winkels in het Verenigd Koninkrijk.  

Daarmee zal 25 procent van de in totaal 900 winkels de service aanbieden voor Kerst. De service is razend populair, zo zegt Giles Hurley, ceo van Aldi UK en Ierland tegen BBC: ‘Door het uit te breiden naar honderden nieuwe winkels, maken we Aldi toegankelijk voor duizenden shoppers die misschien nog nooit een van onze winkels hebben bezocht.’

De supermarktketen startte in september met een click & collect proef in de Midlands en breidde de service vorige maand uit met 14 winkels. Op de website kunnen klanten een winkel en tijdslot kiezen. Orders worden ingepakt door winkelpersoneel en klanten betalen een click & collect-charge tussen de vier en vijf pond. Bij de winkels zijn speciale parkeerplaatsen toegewezen voor de service, waar de bestelling naar de klant wordt gebracht.

De click & collect service in Groot-Brittannië is één van de nieuwe initiatieven die Aldi lanceerde tijdens de pandemie. In mei ging de supermarkt ook een samenwerking aan met Deliveroo, wat inmiddels beschikbaar is in 42 winkels.