Twinkle | Digital Commerce

Personeel distributiecentrum Decathlon weer aan het werk

2020-06-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Het personeel van het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek, België, heeft het werk weer opgepakt. Dinsdag brak er een staking uit waarbij het magazijn stil werd gelegd.

Op de e-commerce afdeling van Decathlon was het de afgelopen weken ongekend druk, waarmee ook de werkdruk in het distributiecentrum opliep. Gondola.be schrijft dat er langer onvrede was onder de werknemers door het eenzijdig afschaffen van een productiviteitspremie, het aannemen van veel uitzendkrachten zonder overleg met de vakbonden en de nalatigheid van de directie bij verschillende coronamaatregelen.

Het personeel van het distributiecentrum besloot daarom op dinsdag om het werk neer te leggen en de toegang tot het gebouw te versperren. De dag erna gingen alle medewerkers weer aan het werk. Vakbondssecretaris Erika Lambert van ACV Pulse zegt tegen De Standaard dat de staking in de eerste plaats een signaal was aan de directie: ‘De personeelsleden hebben hun ongenoegen kunnen ventileren en de directie weet nu hoe diep het zit. Het gaat niet om een paar mensen die ontevreden zijn, maar over het grootste deel van de medewerkers.’

'We hopen dat de productiviteitspremie weer op tafel komt. We zullen vanuit onze delegatie zelf enkele voorstellen doen. Zo kan het gaan om een extra dag vakantie of extra maaltijdcheques,’ aldus Lambert.