Twinkle | Digital Commerce

Leapp sluit winkels en legt focus op online

2020-04-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Leapp sluit de deuren van haar fysieke winkels. De marktleider in refurbished Apple producten gaat zich richten op online verkoop.

Waar leapp de afgelopen jaren al steeds meer verkocht via haar webshop, zorgde de abrupt verminderde traffic op straat voor een scherpe daling van de omzet in de winkels. Vanwege de coronacrisis had de onderneming eerder haar winkels tijdelijk gesloten.

Steunpakket

Het bedrijf laat in een persbericht weten dat leapp niet in aanmerking kwam voor het steunpakket van de overheid: ‘Bedrijven als leapp die recent sterk zijn gegroeid, vallen buiten de huidige regelingen van de overheid. Daarnaast heeft leapp in haar retailactiviteiten veel meer vaste kosten dan alleen personeelskosten.’ Er is faillissement aangevraagd voor de dochteronderneming waar de retailactiviteiten in waren ondergebracht.

Online verkoop

Het bedrijf gaat zich nu volledig op online verkoop inzetten. Eric Schoenmakers, algemeen directeur van leapp vertelt: ‘De consument heeft zich in de afgelopen weken voor een groot gedeelte verplaatst van onze fysieke winkels naar onze snel groeiende webshop. Onze verwachting is dat deze gedragsverandering voor een belangrijk deel een blijvend karakter heeft. Dit is de reden dat wij nu gedwongen worden de keuze te maken om de fysieke retailactiviteiten te beëindigen.’

Faillissement

Leapp werd opgericht in 2011 als aanbieder van refurbished apple apparatuur. Het bedrijf maakte een snelle groei door; in zes jaar van nul naar dertig miljoen omzet en 24 winkels in Nederland. In 2018 moest leapp faillissement aanvragen omdat de financiers zich terugtrokken. Twee maanden na het faillissement maakte het bedrijf een doorstart.