Twinkle | Digital Commerce

Nieuw boek van ShoppingTomorrow gepresenteerd

2020-01-29
1319754
  • 1:23

E-commere wordt steeds persoonlijker, concluderen de circa zeshonderd Nederlandse experts achter ShoppingTomorrow. Vandaag verschijnt het zesde boek van het kennisnetwerk.

In 2018 zagen de expertgroepen van ShoppingTomorrow dat de ‘nieuwe’ technologieën, waaronder artificial intelligence en smart home, zorgden voor een geheel nieuwe customer journey. In het afgelopen onderzoeksjaar zagen de deskundigen dat die technologieën juist worden ingezet om het contact met de klant nog persoonlijker te maken. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde boek van ShoppingTomorrow: ‘The Future of the Journey’.

Aan het nieuwe boek hebben zo’n zeshonderd experts uit de retail-, reis- en financiële wereld bijgedragen. Zij bogen zich over 22 verschillende actuele onderwerpen, van people-based marketing tot city distribution en van marketplaces tot headless & omnichannel commerce. Resultaat is een kloek boek van ruim driehonderd pagina’s, dat een actueel beeld geeft van de ontwikkelingen in Nederland e-commerce land en daarbuiten.

Bijsturen

Mensen staan tegenwoordig centraal, aldus het persbericht over het boek, technologie en data zijn slechts middelen. De klant staat aan het roer, hij maakt uit waar hij koopt, bij wie en hoe. ‘Dit betekent overigens niet dat we die klant blind moeten volgen. Als e-commercebranche is het onze taak om de aarde, wetgeving en ethische kant van de technologie niet uit het oog verliezen. Waar wij kennis hebben over de “achterkant” en de impact van e-commerce, heeft de consument dat niet. We kunnen onze klant volgen, maar we kunnen hem daarbij natuurlijk wel bijsturen in zijn keuzes.’

De bluepapers van de expertgroepen zijn gebundeld in het boek, dat vandaag op de Webwinkel Vakdagen is gepresenteerd. Daarnaast zijn ze kosteloos te downloaden op de site van ShoppingTomorrow. De komende weken worden de verschillende papers uitgelicht op de website van Twinkle.