Twinkle | Digital Commerce

Shopify wil startende verkopers helpen met kleine leningen

2020-01-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Aanbieder van webwinkelsoftware Shopify gaat kleine startende verkopers een handje helpen. Wie dat wil, kan nu een lening van tweehonderd dollar krijgen voor een jumpstart.

Volgens Shopify kunnen starters dat bedrag gebruiken om bijvoorbeeld aan hun merk te bouwen, voorraad toe te voegen of te experimenteren met marketing om het bedrijf te laten groeien. ‘Een kleine lening kan een groot verschil maken’, aldus het bedrijf.

Hoewel 200 dollar nou niet echt een extreem groot startkapitaal is, kan het volgens vice president van Shopify Kaz Nejatian wel degelijk een verschil maken. Zo zijn er volgens hem genoeg bedrijven die met een dergelijk startbedrag zijn uitgegroeid tot miljoenenbedrijven, vertelt hij aan Forbes. Maar bovenal is de lening bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook krap bij kas zitten, maar toch online willen verkopen. ‘Voor de immigrant die nieuw is in het land, de student op de universiteit en de moeder die al een tijdje zonder werk zit, maakt de starterslening het een beetje gemakkelijker.’