Twinkle | Digital Commerce

Etos breidt uit met gezondheidsinformatie

2019-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Drogisterij Etos heeft Solvo Group, bekend van websites Gezondheidsplein.nl, Dokterdokter.nl en Ziekenhuis.nl, overgenomen. Daarmee is de keten naar eigen zeggen de grootste aanbieder van gezondheidsinformatie van Nederland geworden.

Met de stap verbreedt Etos zijn diensten. Eind vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn webwinkel. De overname van de Solvo Group moet zorgen voor een volledige integratie van fysieke winkels en informatievoorziening, vierentwintig uur per dag. Etos spreekt zelf van een nieuw drogisterijconcept. Concreet kunnen consumenten door de overname online informatie en tips vinden en zelf meteen een afspraak maken met zorgspecialisten. Ook kunnen ze informatie inwinnen over bijvoorbeeld huidaandoeningen, slaapproblemen en verschillende soorten hoest.

'Nieuwe drogisterij'

Algemeen directeur Saskia Egas Reparaz: ‘De combinatie van onze fysieke winkels met de platformen van Solvo vormt een belangrijke stap in onze doelstelling om de nieuwe drogisterij te realiseren. Waarbij informatie, advies en het aanbod van producten hand in hand gaan.’ Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het is zeker niet voor het eerst dat een retailketen een overname doet op het gebied van informatievoorziening. Zo kocht Etos’ zusterbedrijf Albert Heijn in april nog startup FoodFirst Network, een online platform waarop leden advies en tips op gebied van voeding, beweging en ontspanning kunnen krijgen. En ook Jumbo deed een aankoop op contentgebied met receptensite Smulweb.