Twinkle | Digital Commerce

Ook Amazon-verkopers kunnen restvoorraad op outlet kwijt

2019-08-09
1000562
  • 1:01

Verkopers die bij Fulfilment By Amazon zijn aangesloten, kunnen hun overige voorraad op Amazon Outlet, de koopjesplaats van het bedrijf, kwijt.

Dat schrijft Ecommerbytes.com. De verkopers krijgen hierdoor meer opties voor hun voorraad, die ze niet weten te verkopen. Eerder was het voor hen alleen mogelijk om deze te laten retourneren of te vernietigen, maar dat zijn relatief dure opties.

Door de overstock op Amazon Outlet te slijten, kunnen FBA-partijen die opties ontlopen. Het is overigens niet voor alle producten mogelijk om deze op de outlet te verkopen. Het scheelt namelijk per week welke producten kunnen worden aangeboden. Volgens Amazon is dit afhankelijk van klantvraag ‘en andere factoren’.

Het aanbieden van die goederen geldt vooralsnog voor verkopers in de Verenigde Staten en alleen voor de outlet van de webreus. Voor Amazon Warehouse, waar consumenten refurbished producten kunnen kopen. Geldt dit niet.

Zalando

Opvallend is dat Amazon niet de enige retailer is die onlangs aankondigde externe verkopers toe te laten op de outlet. Vorige week nog bleek uit het kwartaalverslag van Zalando dat verkooppartners proefsgewijs aan het einde van het jaar hun overige voorraad kunnen verkopen op Zalando Outlet, het koopjesplatform van de nummer 3 van de Twinkle100.