Twinkle | Digital Commerce

‘Explosieve toename’ verkoop refurbished devices

2019-07-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

In het afgelopen jaar kochten Nederlanders 369.000 refurbished iPhones, 64.000 gereviseerde laptops en 62.000 opgepoetste tablets. Goed voor een verwachte omzet van 159 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers van Forza Refurbished, leapp en Renewd, retailers die in het bezit zijn van het Refurbished Keurmerk, dat begin dit jaar door Techniek Nederland werd geïntroduceerd.

Volgens de cijfers heeft inmiddels 6 procent van de Nederlander een refurbished iPhone. Die iPhones zijn inmiddels goed voor 95 procent van de markt van opgepoetste smartphones. ´Veel consumenten kunnen zich geen nieuwe iPhone veroorloven of hebben er niet zoveel geld voor over´, aldus Jan-Willem van Dijk van Forza Refurbished.

Volgens Eric Schoenmakers, ceo van leapp, speelt ook mee dat het prijsverschil tussen een nieuw en refurbished product steeds groter wordt. Daarnaast stelt hij: ‘Consumenten willen bijdragen aan een duurzame wereld. Met de aanschaf van een refurbished toestel bespaar je veel energie en schaarse materialen.’

Inmiddels is het aantal retailers dat in het bezit is van het keurmerk gegroeid naar een vijftal, met als nieuwkomers iUsed en Swoop.