Twinkle | Digital Commerce

Amazon stopt met maaltijden bezorgen

2019-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon Restaurants, actief in bijna 200 Amerikaanse steden, houdt 24 juni op te bestaan. De retailgigant wil zich meer gaan focussen op het bezorgen van boodschappen.

Maaltijdbezorger Amazon Restaurants startte in 2015, maar had moeite om voet aan de grond te krijgen. Bijna 80 procent van de Amerikaanse markt is in handen van bezorgers als UberEats, Grubhub en DoorDash. Het lukte Amazon niet om aan sluiting bij de grote spelers te krijgen, het bedrijf nam ongeveer 2 procent van de markt voor zijn rekening, meldt AP.  In 2016 probeerde Amazon het in Groot-Brittannië, maar stopte daar na twee jaar weer mee, mede vanwege de competitie met UberEats en het Britse Deliveroo.

Buiten de core business

De meeste Amerikanen denken niet snel aan Amazon als ze maaltijden willen bestellen, schrijft TechCrunch. Daarnaast liggen de logistieke aspecten van het op tijd maaltijden bezorgen buiten de core business van Amazon.

De online retailgigant, die in 2017 supermarktketen Whole Foods kocht, wil zich gaan focussen op het bezorgen van boodschappen, zo melden The New York Times en TechCrunch.

Het bedrijf van Jeff Bezos blijft wel actief in de maaltijdenbezorgmarkt. Amazon investeerde onlangs in Britse maaltijdbezorgdienst Deliveroo.