Twinkle | Digital Commerce

‘Harde Brexit ontwricht Europese crossborder e-commerce’

2019-02-01
1000562
  • 0:54

Als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat zonder akkoord dan betekent dit een serieuze ontwrichting van de Europese crossborder e-commerce markt.

Dat waarschuwen verschillende Europese e-commerce organisaties in een statement. In de ‘joint industry statement’, die ook is ondertekend door brancheorganisatie Thuiswinkel.org en PostNL, roepen de verschillende organisaties de Europese lidstaten en de Britse regering op om de online verkopen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa geen halt toe te roepen. Zij vrezen dat een harde Brexit op dat vlak voor problemen zal zorgen.

Serieuze problemen voorkomen

Een akkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk met daarin afspraken over de online goederenstroom tussen de toekomstige EU-verlater en lidstaten is wat betreft de partijen dan ook essentieel. Om serieuze problemen te voorkomen dienen er in ieder geval afspraken te komen omtrent het pakketvervoer via land en lucht en het vereenvoudigen van de douane. Maar ook een wederzijdse erkenning op beveiligingsvereisten is een must, aldus de organisaties.

Naast de Nederlandse organisaties hebben ook e-commerce brancheverenigingen uit Frankrijk, Duitsland en Italië het statement ondertekend.