Twinkle | Digital Commerce

Google Home 'spreekt' nu ook Nederlands

2018-10-09
1000562
  • 1:23

Vanaf eind deze maand is de Nederlandse versie van Google Home in Nederland beschikbaar. De slimme speaker van Google draait op Google Assistent, dat enkele maanden geleden naar het Nederlands werd vertaald.

Naast de Google Home ligt ook kleine broer Google Home Mini vanaf 24 oktober in de winkels. Google’s slimme speaker ondersteunde al acht talen. Dit wordt uitgebreid naar dertig.

Voice Match

Met de Google Home kunnen consumenten middels een stemopdracht interacteren met de speaker. Zo kan men slimme lampen bedienen, de agenda controleren, timers en wekkers zetten en muziek afspelen. Daarnaast beschikken de speakers over ‘Voice Match’, waarmee onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende stemmen. Op deze manier kun je ook afzonderlijk je agenda checken.

De aankondiging van de Nederlandse Google Home kwam eerder dit jaar tijdens de jaarlijkse conferentie Google I/O 2018. In juli werd de Nederlandse vertaling van Google Assistent – de software waarop Google Home draait – gelanceerd. Een release van de vertaalde slimme speaker kon dan ook niet lang op zich laten wachten.

Proef

Verschillende webwinkels testen momenteel met de software. Bol.com laat klanten producten zoeken met de assistent. Daarnaast adviseert de Twinkle100-aanvoerder klanten bij bijvoorbeeld het zoeken naar cadeau’s. ‘Wellicht wordt dat in de toekomst uitgebreid met echt winkelen of betalen, maar voor nu is het nog te vroeg om daar concreet over te zijn’, verklaarde een woordvoerder eerder in gesprek met Twinkle. De proef duurt nog tot zeker het einde van dit jaar.

De Google Home en Google Home Mini zijn vanaf vandaag vooraf te bestellen bij Albert Heijn, bol.com, Coolblue, MediaMarkt en later in de Google Store.

Lees ook: ‘Nederlandse e-commerce in zee met Google Assistent’ (Twinkle 26-07-2018)