Twinkle | Digital Commerce

Gadero breidt uit naar Duitsland

2018-08-21
1000562
  • 1:09

Gadero verkoopt een deel van zijn Nederlandse assortiment in Duitsland. De online houthandel levert na marktonderzoek tweewekelijks bij de oosterburen.

Oprichter Henk Jan Bijmolt hoopt het aantal levermomenten snel uit te breiden. De e-tailer, die al in Nederland en België bezorgt, ziet brood in de nog veel grotere Duitse markt.

Nationale smaken

'We hebben onderzocht welke artikelen geschikt zijn voor de Duitse klant', zegt Bijmolt tegen Twinkle. 'In Duitsland is kunststof composiet bijvoorbeeld veel populairder dan in Nederland. Tevens worden Duitsers wel de Amerikanen van Europa genoemd. Ze zijn dol op schuttingen met boogjes en trellissen, terwijl in Nederland alles strak en recht moet zijn.'

Snel oplopende bezorgkosten

De nummer 163 van de Twinkle100 levert voortaan elke twee weken de orders op Gadero.de vanuit zijn Nederlandse vestiging in Groningen. 'Omdat de bezorgkosten in een enorm land als Duitsland snel oplopen, beperken we ons tot bezorgen in het Ruhrgebied en tot Hamburg. We hopen dat de aantallen snel stijgen, zodat we wekelijks kunnen bezorgen. En wie weet gaan we ook ons populaire YouTube-kanaal in het Duits opstarten.'

Tijdens het CrossBorder Event, dat plaatsvindt op donderdag 6 september in het Utrechtse Mereveld, spreken onder meer Marc Scholten (Beerwulf) en Sylvia Vroklage (Wijnvoordeel) over de trends en kansen op het gebied van grensverleggende e-commerce.